רכיבים לרוטב:
- 6 תמר מג'הול עסיסי
- 3 כפיות חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר
- 3 כפות תמרינדי
- 2 כפות רוטב סויה תמרי
- 1 שן שום
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 6 כפות מים
רכיבים למילוי:
- 20 דפי אורז
- 2 גזרים חתוכים למקלות דקים
- 2 מלפפונים חתוכים למקלות דקים
- 75 גרם אטריות אורז דקות
- חופן עלי כוסברה/נענע
- פלפל אדום וצהוב חתוכים למקלות דקים
- כרוב סגול חתוך
אופן הכנה:
- מתחילים עם הרוטב.
- משרים את התמרים במים חמים למשך 15 דקות. מוציאים את הגרעינים ומקלפים.
- מכניסים לתוך בלנדר את התמרים, חמאת הבוטנים, תמרינדי, רוטב סויה, 6 כפות מים. טוחנים עד למרקם עדין וטועמים. מוסיפים סויה/ תמרינדי במידת הצורך ואת השום והג'ינג'ר הטרי. ניתן להוסיף מעט מים לשיפור המרקם.
- מבשלים את אטריות האורז ומקררים
- משרים דף אורז בתוך קערה עמוקה למשך חצי דקה. מוציאים, מייבשים על מגבת ומעבירים למשטח העבודה.
- מניחים על גבי הדף אורז מעט אטריות, 2-3 עלים של כוסברה/פטרוזיליה, וכמות קטנה של ירקות חתוכים מכל הסוגים.
- מגלגלים את דף האורז, חותכים לחצי וטובלים ברוטב.
בתיאבון!