תפריט נגישות דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש

מה הערך התזונתי של קמח שקדים?

הוא עשיר בסידן, מכיל כמויות גבוהות של חלבון, אינו מכיל גלוטן ומתאים לחולי צליאק והוא מאוד (אבל מאוד) טעים! קמח שקדים הוא הכוכב החדש  במטבח הבריא ויש המון מה לעשות איתו. כמובן שצירפנו מתכונים 

 

 

 

כל הטוב שיש בשקדים...פשוט טחון.

קמח שקדים זה למעשה שקדים טחונים, ללא תוספות, עד שמתקבל מרקם קמחי.
קמח שקדים מלא הוא קמח שנטחן משקדים עם הקליפה. לעומתו קמח שקדים בהיר יותר נטחן משקדים ללא הקליפה.

כמו שקדים, גם קמח השקדים מכיל כמויות גבוהות של סידן, וגם ויטמינים מקבוצת B, מגנזיום, וויטמין E שהוא אנטי אוקסידנט עוצמתי. שקדים, וגם קמח שקדים זה מזון מעולה לצמחונים וטבעוניים, מאחר ומכיל חומצות אמינו – המשמשות את הגוף בתהליכי בנייה. שקדים וקמח שקדים מתאימים לספורטאים, לילדים וסטודנטים, מאחר והשקדים מזינים וגם מרגיעים את מערכת העצבים.

קמח שקדים – נקי מגלוטן!

קמח שקדים אינו מכיל גלוטן בכלל. לעיתים, הקמח נטחן בסביבה שכוללת גלוטן, וניתן למצוא קמח שקדים ארוז שנטחן בסביבה סטרילית, ונקייה מגלוטן.

מה עושים עם קמח שקדים?

האמת? האופציות הן רבות!

קמח שקדים יכול לשמש כתחליף לקמח אחר, באפייה וגם בבישול.

בעוגות ועוגיות – ניתן להמיר חלק מכמות הקמח, או את כולו, באופן שווה, בקמח שקדים. המרקם יהיה מעט יותר רך והטעם נפלא.

ניתן להוסיף אותו למרקים או לקציצות ירק וקציצות בשר וגם לממולאים – הוא מסמיך ונותן נפח וטעמו נפלא, מעט מתקתק.

מקמח שקדים, אבקת סוכר וטיפה לימון ניתן להכין מרציפן בייתי.

סלמון אפוי בציפוי קמח שקדים

מרכיבים:

4 נתחים של פילה סלמון

כוס קמח שקדים

2 שיני שום כתוש

ביצה

כפית חרדל דיזון (ללא גרגירים)

מעט מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית טימין יבש

אופן ההכנה:

בקערה קטנה מערבבים את הביצה, החרדל והשום הכתוש.

בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים וכל התבלינים.

טובלים את הדג בביצה , מכל הצדדים, ולאחר מכן טובלים את הדג בקמח השקדים כך שיהיה מכוסה היטב.

מסג\דרים את נתחי הדג המצופים בתבנית, על נייר אפייה ואופים כ- 20 דקות בחום 200 מעלות.

פנקייק מקמח שקדים

מתכון קלאסי..שמחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים. מתקבלים פנקייקים אווריריים וטעימים.

מרכיבים:

1 כוס קמח שקדים

רבע כפית מלח דק

כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

4 ביצים

כף תמצית וניל

1-2 כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה:

ערבבו בקערה את הביצים והוניל. הוסיפו את קמח השקדים, המלח ואבקת האפייה. כדאי לערבב עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה.

מחממים מחבת קטנה.

שמים בקערה קטנה את שמן הקוקוס, בעזרת מברשת (או נייר סופג) מברישים את המחבת במעט שמן קוקוס, ובעזרת מצקת, יוצקים מעט תערובת אל המחבת. אחרי כ 1-2 דקות הופכים בזהירות, לעוד דקה.

מומלץ להגיש עם פירות טריים ומייפל אמיתי.

נכתב על ידי צוות האתר

שתף את הדף
למה כדאי לאכול ירוק אורגניים?

האם אתם יודעים איך מתנהלת החקלאות המודרנית? מה נמצא בתוך המלפפון והעגבנייה שקני

מהם היתרונות של שמן הזית?

שמן זית הוא השמן האהוד במטבח הים תיכוני, רובנו יודעים שהוא עדיף ובריא יותר משמן

חמין ירקות שורש חורפי

ברפואה הנטורופתית ממליצים בעונת החורף על אכילת ירקות שורש  ועל שימוש בתבלי

ALFA MALe – אלו תוספי תזונה מחזקים מתאימים לך?

החודש חל "יום הגבר הבינלאומי" וזה בול הזמן לשים אתכם הגברים במרכז. בע

מה הערך התזונתי של קמח שקדים?

הוא עשיר בסידן, מכיל כמויות גבוהות של חלבון, אינו מכיל גלוטן ומתאים לחולי צליאק

 ממלכת האגוזים

מי עוזר להפחית כולסטרול? מי מכיל אומגה 3? איזה אגוז חיוני לתפוד מערכת החיסון?

השנה הזו מתחילים לאכול בריא!

לקראת תחילתה של השנה החדשה, אנחנו מגישים לכם הצעות וטיפים טובים ושפויים שיעזרו לכל אחד וא

מתכונים לכבוד יום הטופו

בתחילת החודש חגגנו את יום הטופו הבינלאומי. לכן החלטנו לשתף שני מתכונים על בסיס טופו  קלים וט

הרשימה הבריאה לילדים לבית הספר

מתכוננים לחזרה לבית הספר? קבלו את רשימת החובה הבריאה !

המשך קריאה...

רול פאד תאי קייצי וטיבעוני

דפי הארז הגיעו אלינו מהמטבח האסייאתי וניתן להכין איתם מגוון מתכונים קלילים קיציים וטעימים. בחרנו

עשב חיטה

כוסית אחת קטנה וירוקה של מיץ עשב חיטה – תעניק לכם בוסט של ויטמינים ומינרל

המדריך המלא להנבטה בבית

הנבטה היא פעולה פשוטה שהופכת את הקטניות הקטנות למזון על מפוצץ בערכים תזונתיים!<

מה עושים עם חמאת שיאה

בתוך רשימת ה "אתם חייבים שיהיה לכם את זה בבית" נמצאת חמאת שיאה. למעשה

Copyright © 2025 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות