כל הטוב שיש בשקדים...פשוט טחון.
קמח שקדים זה למעשה שקדים טחונים, ללא תוספות, עד שמתקבל מרקם קמחי.
קמח שקדים מלא הוא קמח שנטחן משקדים עם הקליפה. לעומתו קמח שקדים בהיר יותר נטחן משקדים ללא הקליפה.
כמו שקדים, גם קמח השקדים מכיל כמויות גבוהות של סידן, וגם ויטמינים מקבוצת B, מגנזיום, וויטמין E שהוא אנטי אוקסידנט עוצמתי. שקדים, וגם קמח שקדים זה מזון מעולה לצמחונים וטבעוניים, מאחר ומכיל חומצות אמינו – המשמשות את הגוף בתהליכי בנייה. שקדים וקמח שקדים מתאימים לספורטאים, לילדים וסטודנטים, מאחר והשקדים מזינים וגם מרגיעים את מערכת העצבים.
קמח שקדים – נקי מגלוטן!
קמח שקדים אינו מכיל גלוטן בכלל. לעיתים, הקמח נטחן בסביבה שכוללת גלוטן, וניתן למצוא קמח שקדים ארוז שנטחן בסביבה סטרילית, ונקייה מגלוטן.
מה עושים עם קמח שקדים?
האמת? האופציות הן רבות!
קמח שקדים יכול לשמש כתחליף לקמח אחר, באפייה וגם בבישול.
בעוגות ועוגיות – ניתן להמיר חלק מכמות הקמח, או את כולו, באופן שווה, בקמח שקדים. המרקם יהיה מעט יותר רך והטעם נפלא.
ניתן להוסיף אותו למרקים או לקציצות ירק וקציצות בשר וגם לממולאים – הוא מסמיך ונותן נפח וטעמו נפלא, מעט מתקתק.
מקמח שקדים, אבקת סוכר וטיפה לימון ניתן להכין מרציפן בייתי.
סלמון אפוי בציפוי קמח שקדים
מרכיבים:
4 נתחים של פילה סלמון
כוס קמח שקדים
2 שיני שום כתוש
ביצה
כפית חרדל דיזון (ללא גרגירים)
מעט מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
בקערה קטנה מערבבים את הביצה, החרדל והשום הכתוש.
בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים וכל התבלינים.
טובלים את הדג בביצה , מכל הצדדים, ולאחר מכן טובלים את הדג בקמח השקדים כך שיהיה מכוסה היטב.
מסג\דרים את נתחי הדג המצופים בתבנית, על נייר אפייה ואופים כ- 20 דקות בחום 200 מעלות.
פנקייק מקמח שקדים
מתכון קלאסי..שמחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים. מתקבלים פנקייקים אווריריים וטעימים.
מרכיבים:
1 כוס קמח שקדים
רבע כפית מלח דק
כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
4 ביצים
כף תמצית וניל
1-2 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה:
ערבבו בקערה את הביצים והוניל. הוסיפו את קמח השקדים, המלח ואבקת האפייה. כדאי לערבב עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה.
מחממים מחבת קטנה.
שמים בקערה קטנה את שמן הקוקוס, בעזרת מברשת (או נייר סופג) מברישים את המחבת במעט שמן קוקוס, ובעזרת מצקת, יוצקים מעט תערובת אל המחבת. אחרי כ 1-2 דקות הופכים בזהירות, לעוד דקה.
מומלץ להגיש עם פירות טריים ומייפל אמיתי.
נכתב על ידי צוות האתר