החקלאות של היום
החקלאות של היום היא לא החקלאות של פעם...כשאתם קונים ירקות רגילים בסופר, זה אולי נראה לכם תהליך טבעי של "מהאדמה לצלחת", אבל האמת היא שזה לא בדיוק כך.. החיים המודרניים הביאו שינויים רבים לכל תחומי התעשייה והמסחר, שיש להם סיבות כלכליות.
החקלאים רוצים שהעונה תמשך יותר כדי שתהיה יותר תוצרת, רוצים שהירק יהיה יותר יפה, יותר צבעוני, יותר גדול כדי שישקול יותר ויעלה יותר, רוצים שירקות ופירות ישמרו זמן ארוך יותר על המדף .כל אלה הם רק חלק מהסיבות שגרמו לשינויים בהתנהלות תעשיית המזון בכלל ותעשיית החקלאות בפרט.
ומהם הפתרונות? תעשיית המזון והחקלאות,בכל העולם, משתמשות במגוון רחב של שיטות וחומרים כימיים כדי לשפר את חיי המדף והמחיר של התוצרת.
אנחנו, כצרכני מזון, לא ערים לשינויים, ושמחים למצוא בחודש דצמבר מלון וענבים... אך משלמים על זה מחיר.
חקלאות אורגנית, על פי תקן הנקבע בכל מדינה, היא חקלאות שמגבילה את החומרים בהם משתמשים לדישון, ריסוס והדברת מזיקים. מזון אורגני (כמו מוצרי מזון יבשים) מתייחס גם לכל תהליך ייצור המזון או הזנת בעלי החיים – וגם שם יש הגבלה מבחינת שימוש בחומרים כימיים.
חשוב להבין, שחומרי הדברה הם רעל ממשי. מדובר בקבוצה גדולה מאוד של חומרים כימיים, שמטרתם להשמיד את המזיקים שפוגעים ביבול החקלאי, לדוגמא לקטול חרקים, זוחלים או עשב בר שמפריע בשדה.
אותם חומרים רעילים מרוססים על הירקות והפירות, נספגים בהם, ונכנסים ישירות לגוף שלנו...
הירקות והפירות האורגניים נקיים מחומרי הדברה אלה, ונקיים גם משיטות הנדסה גנטית, המבוססות על חומרים כימיים אחרים שנועדו להאריך את חיי המדף ולשפר את הצבע והעמידות של הירק. וגם הם נספגים במזון ונספגים בגוף.
בשונה מחומר טבעי, אורגני, שהגוף שלנו יודע לפרק ולהוציא החוצה כפסולת, יש המון המון חומרים לא טבעיים שהגוף שלנו לא יודע לפרק ולא יודע לנקות, וחומרים אלה נספגים ונתקעים באיברי מערכת העיכול ומשפיעים לרעה על כל הגוף. רעלנים אלה מעלים את הסיכויים לחלות במחלות שונות, מחלישים את מערכת העיכול, עלולים להגביר את הסיכוי לאלרגיות ואסטמה, למחלת הסרטן, למיגרנות, לבעיות הורמונליות, לבעיות קשב וריכוז ועוד שלל מחלות כרוניות.
הבחירה בירקות ופירות אורגניים
טעים יותר! מי שבוחר בירקות ופירות אורגניים, מקבל ירקות ופירות דומים יותר לחקלאות של פעם. הם אולי קטנים יותר בגודל, אבל טעימים פי אלף בטעם.
בריא יותר לגוף. אנחנו מרבים באכילת פירות וירקות כי אנחנו רוצים לקבל מהם חיוניות, לקבל מהם ויטמינים ומינרלים, לקבל את הסיבים שלהם במצויים בעיקר בקליפה, ולקבל מהם הרבה נוגדי חמצון שחשובים לבריאות.
מי שבוחר בירקות אורגנים מקבל את כל אלה – וחוסך מעצמו את חומרי ההדברה הכימיים הרעילים שפוגעים בגוף.
אידיאלי לשמירה על המשקל. הרמב"ם אמר את זה כבר אלף הקודם וכיום מחקרים מגבים את זה ומוצאים, שככול שאוכלים אוכל שהוא "קרוב יותר לטבע" ופחות מתועש, הגוף שלנו מקבל שובע מההזנה, צורך פחות בכמות כדי לשבוע, ואוכלים פחות. כי אוכל "קרוב לטבע" מכיל הרבה יותר חיות והזנה.
לעומת זאת, אוכל תעשייתי או אוכל מלא בחומרים כימיים – מגרה יותר את הרעב במוח, אבל "מערפל" את תחושת השובע הטבעית וגורם לאכילה רבה יותר ולכן התפתחות תעשיית המזון גרמה בין היתר גם לבעיות השמנה.
מטפח ושומר על איזון סביבתי. חומרי הריסוס וההדברה קוטלים ופוגעים בסביבה, הן באוכלוסיית חרקים והן בעשבים צומחים. בראייה רחבה והוליסטית, גם להם יש זכות קיום, ופגיעה מתמדת בהם מפרה את האיזון הכללי וגורמת לנזקים לאדמה ולמים שאנחנו עוד לא מתחילים להבין כיצד תשפיע העתיד הרחוק.
נכתב כהעשרה על ידי צוות האתר.