תפריט נגישות דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש

חמין ירקות שורש חורפי

ברפואה הנטורופתית ממליצים בעונת החורף על אכילת ירקות שורש  ועל שימוש בתבלינים מחממים כמו שורש פטרוזיליה וסלרי, שום ובצל, לפת, צנון, תפ"א ירושלמי (בטטה קסבייה) ותבלינים כמו ציפורן, הל, קינמון ושורש כורכום. זאת על מנת לחמם את הגוף ולחזק את מערכת החיסון וכוח העמידות של הגוף מול וירוסים ופתוגנים. ברפואה הסינית נוהגים להרבות באכילת  ירקות בצבע לבן כמו שורש פטרוזיליה וסלרי, בצל ושום, צנונית וצנון שצבעם הלבן וטעמם הנוטה לחריף מחזק את הריאות. 

אנחנו מגישים לכם מתכון טעים וחורפי של תבשיל ירקות שורש בגרסה הבשרית וגם בגרסה הטבעונית שיחמם וינחם אתכם בימים קרים. בתאבון.

 

 

מצרכים:

2 שורש סלרי, לקלף ולחתוך קוביות

2 שורש פטרוזיליה לקלף ולגרד בפומפיה

5 בצלים לקלף ולפרוס פרוסות

5-6 תפ"א ירושלמי, מקולף, שלם.

1-2 בטטות, מקולפת וחתוכה לפרוסות גדולות.

6-7 שיני שום שלמות

כף גדושה שורש כורכום טרי, מגורד. אין צורך לקלף את השורש רק לשטוף אותו. ( במידה ואין שורש טרי ניתן להשתמש בכפית גדושה של אבקת כורכום)

מקל קינמון

2 כפות סילאן טבעי

לגרסה הבשרית כקילו בשר אסדו ללא עצם, חתוך לרצועות.

לגרסה הטבעונית\ צמחונית – נתח טופו שלם ( בערך 250 גרם) לפרוס לקוביות גדולות

שמן זית

מלח אטלנטי

שקית ערמונים קלויים בואקום. (לא חובה, אבל משדרג את התבשיל)

כחצי כוס גרגירי חומוס או שעועית לבנה שעברו השרייה במים לפחות ל 8 שעות. לסנן.

אופן ההכנה:

בסיר גדול לטגן את רצועות הבצל עד שמתחיל להשחים, לתבל במעט מלח ובכורכום הטרי או היבש.

בגרסה הבשרית – להוסיף את הבשר, לצלות אותו היטב מכל הצדדים. להשאיר את הבשר בסיר

בגרסת הטופו – לצלות את קוביות הטופו מכל הצדדים ולהוציא אותם החוצה.

להוסיף לסיר את הסילאן, שיני שום שלמות, את שורש הפטרוזיליה והסלרי ולערבב יחד 2 דקות.

להוסיף את התפ"א ירושלמי והבטטות לערבב יחד. להוסיף עוד מלח לתבשיל.

לכסות במים עד גובה הבשר, להגיע לרתיחה ולבשל במשך 10 דקות באש גבוהה. להנמיך את האש ולבשל עם מכסה במשך שעה וחצי.

להוסיף לסיר – את החומוס\ שעועית לאחר השריה וסינון. את הערמונים ואת מקל הקינמון  ובגרסת הטופו להוסיף כעת את קוביות הטופו. שוב להגיע להרתחה ואז להוריד את האש לבישול באש נמוכה.

בגרסת הטופו הבישול הוא עד שהירקות רכים לגמרי, כחצי שעה נוספת סה"כ.

בגרסה הבשרית הבישול הוא של שעה וחצי נוספות, עד שהבשר רך לגמרי.

ובכל מקרה, יש לטעום ולהוסיף מלח, סילאן או כורכום על פי הטעם.

שתף את הדף
למה כדאי לאכול ירוק אורגניים?

האם אתם יודעים איך מתנהלת החקלאות המודרנית? מה נמצא בתוך המלפפון והעגבנייה שקני

מהם היתרונות של שמן הזית?

שמן זית הוא השמן האהוד במטבח הים תיכוני, רובנו יודעים שהוא עדיף ובריא יותר משמן

חמין ירקות שורש חורפי

ברפואה הנטורופתית ממליצים בעונת החורף על אכילת ירקות שורש  ועל שימוש בתבלי

ALFA MALe – אלו תוספי תזונה מחזקים מתאימים לך?

החודש חל "יום הגבר הבינלאומי" וזה בול הזמן לשים אתכם הגברים במרכז. בע

מה הערך התזונתי של קמח שקדים?

הוא עשיר בסידן, מכיל כמויות גבוהות של חלבון, אינו מכיל גלוטן ומתאים לחולי צליאק

 ממלכת האגוזים

מי עוזר להפחית כולסטרול? מי מכיל אומגה 3? איזה אגוז חיוני לתפוד מערכת החיסון?

השנה הזו מתחילים לאכול בריא!

לקראת תחילתה של השנה החדשה, אנחנו מגישים לכם הצעות וטיפים טובים ושפויים שיעזרו לכל אחד וא

מתכונים לכבוד יום הטופו

בתחילת החודש חגגנו את יום הטופו הבינלאומי. לכן החלטנו לשתף שני מתכונים על בסיס טופו  קלים וט

הרשימה הבריאה לילדים לבית הספר

מתכוננים לחזרה לבית הספר? קבלו את רשימת החובה הבריאה !

המשך קריאה...

רול פאד תאי קייצי וטיבעוני

דפי הארז הגיעו אלינו מהמטבח האסייאתי וניתן להכין איתם מגוון מתכונים קלילים קיציים וטעימים. בחרנו

עשב חיטה

כוסית אחת קטנה וירוקה של מיץ עשב חיטה – תעניק לכם בוסט של ויטמינים ומינרל

המדריך המלא להנבטה בבית

הנבטה היא פעולה פשוטה שהופכת את הקטניות הקטנות למזון על מפוצץ בערכים תזונתיים!<

מה עושים עם חמאת שיאה

בתוך רשימת ה "אתם חייבים שיהיה לכם את זה בבית" נמצאת חמאת שיאה. למעשה

Copyright © 2025 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות