מצרכים:
2 שורש סלרי, לקלף ולחתוך קוביות
2 שורש פטרוזיליה לקלף ולגרד בפומפיה
5 בצלים לקלף ולפרוס פרוסות
5-6 תפ"א ירושלמי, מקולף, שלם.
1-2 בטטות, מקולפת וחתוכה לפרוסות גדולות.
6-7 שיני שום שלמות
כף גדושה שורש כורכום טרי, מגורד. אין צורך לקלף את השורש רק לשטוף אותו. ( במידה ואין שורש טרי ניתן להשתמש בכפית גדושה של אבקת כורכום)
מקל קינמון
2 כפות סילאן טבעי
לגרסה הבשרית כקילו בשר אסדו ללא עצם, חתוך לרצועות.
לגרסה הטבעונית\ צמחונית – נתח טופו שלם ( בערך 250 גרם) לפרוס לקוביות גדולות
שמן זית
מלח אטלנטי
שקית ערמונים קלויים בואקום. (לא חובה, אבל משדרג את התבשיל)
כחצי כוס גרגירי חומוס או שעועית לבנה שעברו השרייה במים לפחות ל 8 שעות. לסנן.
אופן ההכנה:
בסיר גדול לטגן את רצועות הבצל עד שמתחיל להשחים, לתבל במעט מלח ובכורכום הטרי או היבש.
בגרסה הבשרית – להוסיף את הבשר, לצלות אותו היטב מכל הצדדים. להשאיר את הבשר בסיר
בגרסת הטופו – לצלות את קוביות הטופו מכל הצדדים ולהוציא אותם החוצה.
להוסיף לסיר את הסילאן, שיני שום שלמות, את שורש הפטרוזיליה והסלרי ולערבב יחד 2 דקות.
להוסיף את התפ"א ירושלמי והבטטות לערבב יחד. להוסיף עוד מלח לתבשיל.
לכסות במים עד גובה הבשר, להגיע לרתיחה ולבשל במשך 10 דקות באש גבוהה. להנמיך את האש ולבשל עם מכסה במשך שעה וחצי.
להוסיף לסיר – את החומוס\ שעועית לאחר השריה וסינון. את הערמונים ואת מקל הקינמון ובגרסת הטופו להוסיף כעת את קוביות הטופו. שוב להגיע להרתחה ואז להוריד את האש לבישול באש נמוכה.
בגרסת הטופו הבישול הוא עד שהירקות רכים לגמרי, כחצי שעה נוספת סה"כ.
בגרסה הבשרית הבישול הוא של שעה וחצי נוספות, עד שהבשר רך לגמרי.
ובכל מקרה, יש לטעום ולהוסיף מלח, סילאן או כורכום על פי הטעם.